به گزارش خبرنگار مهرنمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح پنج شنبه مصوبات سرنوشت سازی پیرامون اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و حقوق کارمندان دولتی داشتند. آنها با کاهش سهم تولید و دولت از منابع حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، سهم خانوار ها را از این منابع از 50 درصد به 80 درصد افزایش دادند.
مخالفت با افزایش حقوق کارمندان
در جلسه علنی روز پنجشنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان با افزایش حقوق کارمندان براساس نرخ تورم (مصوبه قانون خدمات کشوری) به دلیل بار مالی 7000میلیارد ریالی مخالفت کردند.
در ادامه مصوبات مجلس تامین اجتماعی موظف شد کارگزاران و پیمانکاران مخابرات روستایی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
همچنین براساس ماده الحاقی دیگر شورای برنامه ریزی و توسعه استان مکلف شد تمامی اعتبارات استانی را بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه بین شهرستانهای همان استان توزیع کند. رعایت نکردن این بند به منزله تصرف غیرمجاز در اموال دولتی است.
در زمینه مصوبات ذیل ردیف و جداول بودجه هم مقرر شد: اعتبار بهسازی و آسفالت راههای روستایی روستاهای با جمعیت بالای 50 خانوار فاقد راه آسفالته تغییر یابد و مبلغ آن به چهار هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کند.
هم چنین نمایندگان تصویب کردند که درآمد حاصل از فروش ساختمانهای مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت درآمد- هزینه برای خرید، احداث و تجمیع ساختمان به این مجمع اختصاص یابد.
مبلغ 400 میلیارد ریال نیز با نظر نمایندگان به صندوق معذوریت و بازنشستگی وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده شد.
اختصاص بودجه به کمیته ملی المپیک
نمایندگان ملت هم چنین مبلغ یکصد میلیارد ریال نیز به کمیته ملی المپیک اختصاص دادند.
در بخش دیگری از این ماده الحاقی نیز مقرر شد مبلغ 120 میلیارد ریال حاصل از افزایش درآمد واردات میوه و سبزی به صندوق بیمه روستائیان و عشایر اختصاص پیدا کند.
همچنین با رای نمایندگان از اعتبار 1500 میلیارد ریالی جدول شماره 14 بودجه سهم مواد ذیل مشخص شد:
1- حوزههای علمیه (20 درصد)
2- مرکز خدمات حوزههای علمیه (5/2 درصد)
3- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه (هزینه اعزام مبلغ به استانها) (1 درصد)
4- مساجد و حسینیه های روستایی و شهری (10 درصد)
5- مصلیها (نیم درصد)
6- کانونهای فرهنگی بسیج (10 درصد)
7- امور ورزش (سازمان ورزش و جوانان 10 درصد- ورزش مدارس 5 درصد) ( جمعاً 15 درصد)
18- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (ادارات کل استانها، کانونهای فرهنگی مساجد و فعالیتهای قرآنی) (18 درصد)
19- سازمان تبلیغات اسلامی (کمک به هیئتهای مذهبی و دینی) حوزه هنری و خانه عالم (14 درصد)
10- کتابخانهای عمومی روستایی (20 درصد)
11- مرکز رسیدگی به امور مساجد (1 درصد)
12- جامعه المصطفی العالمیه به صورت متمرکز (یک درصد)
13- موسسه آموزش و پژوهش امام خمینی(ره) به صورت متمرکز (5 دهم درصد)
در جلسه علنی روز پنجشنبه نحوه محاسبه حقوق و مزایای کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری پس از رفع ابهام در کمیسیون تلفیق دوباره در صحن علنی مجلس مطرح شد نمایندگان مجلس تصویب کردند که در سال 1390 حقوق و مزایای مشمولان یاد شده نسبت به متوسط حقوق و مزایای دریافتی در سال 1389 فقط در قالب افزایش ضریب قانونی تعیین شود و هرگونه تبعیض بین مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری در قالب تصویب ضرایب ریالی متفاوت یا افزایش امتیازات شغل و شاغل و فوقالعاده به استثنای افزایش ناشی از ارتقای شغلی اعم از ارتقای پست سازمانی یا تحصیلات و فوقالعاده خاص کارکنان شرکتهای دولتی ممنوع است.
این موضوع بحثهای داغی را در مجلس به دنبال داشت به طوری که برخی نمایندگان ا زجمله عباسی نماینده رودسر، خباز نماینده کاشمر، کواکبیان نماینده سمنان و انصاری نماینده زنجان در قالب تذکرات آئیننامهای ای ماده را خلاف قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر اینکه افزایش حقوق کارکنان دولت هر سال مطابق با تورم محاسبه میشود دانستند.
پیشنهاد توکلی رای نیاورد
توکلی نماینده تهران نیز گفت: این درست نیست که به خاطر رعایت مصحلت قانون را نادیده بگیریم.
لاریجانی در پاسخ به این نماینده گفت: اینکه افزایش حقوق باید متناسب با تورم باشد درست است اما موضوع بار مالی سنگین آن در کمیسیون تلفیق مطرح شده است و اعضای این کمیسیون میگویند شش-هفت هزار میلیارد ریال بار مالی خواهد داشت که باید از بودجه عمرانی کاست و آن را تامین کرد.
احمد توکلی نماینده تهران به هنگام بررسی موضوع یارانه ها در بودجه 90 پیشنهاد حذف الحاق یک بند ماده واحده را ارایه کرد و تصویب درآمد بیش از 62 هزار میلیارد تومان برای هدفمندی یارانهها در بودجه 90 را خلاف قانون دانست.
نماینده تهران گفت: رئیس جمهور در اجرای قانون هدفمندی یارانهها سال گذشته چند خطا مرتکب شد. رئیس جمهور پارسال هم سهم تولید را نداد و قیمتها را نیز افزایش داد.
وی با بیان اینکه چرا صادقانه با مردم برخورد نمیکنیم گفت: براساس 62 هزار میلیارد تومان درآمد یارانهها، افزایش قیمت زیادی باید داشته باشیم و این باعث فشار به جامعه و مردم میشود.
توکلی گفت: مصوبه مربوط به یارانهها اتکاء بودجه به نفت را بالا میبرد و خطر بیماری هلندی را افزایش میدهد بنابراین این خلاف قانون است.
با وجود این تذکرات توکلی و اخطارهایی که داد پیشنهاد حذف وی رای نیاورد و نمایندگان بندی به ماده واحده بودجه 90 الحاق کردند که در اثر آن سهم خانوار از یارانه نقدی به 80 درصد افزایش یافت و سهم تولید از 30 درصد به 20 درصد کاهش پیدا کرد.
دولت نیز 20 درصد از سهم خود و10 درصد از سهم تولید را به 50 درصد سهم خانوار اضافه کرد.
لاریجانی: کار تمام نشده است
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه علنی روز پنجشنبه پس از تصویب بند الحاقی به ماده واحده بودجه 90 درباره قانون هدفمندی یارانهها گفت: ما بررسی موضوع مربوط به هدفمندی یارانهها را در مجلس تمام شده نمی دانیم زیرا ردیفهای هزینهای 20 درصد بخش تولید از سوی کمیسیون تلفیق باید دقیقاً مشخص شود.
براساس مصوبه این روز مجلس به دولت اجازه داده شد تا سهم خود (اعتبارات هزینههای و داراییهای سرمایه ای) را به سهم 50 درصد خانوار برای بازتوزیع آن به صورت یارانه نقدی اضافه کند و سهم تولید را از 30 درصد به 20 درصد کاهش دهد.
پیش از این براساس قانون هدفمندی یارانهها سهم خانوار از یارانه نقدی 50 درصد، سهم تولید 30 درصد و سهم دولت 20 درصد مشخص شده بود.
لاریجانی در این خصوص گفت: براساس مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت افزایش بیش از 20 درصدی قیمت کالا و حامل های انرژی، 62 هزار میلیارد تومان درآمد قانون هدفمند کردن یارانهها تغییر میکند.
مجلس نهایت همکاری را با دولت داشته است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نهایت همکاری را با دولت داشته گفت: دولت در سال گذشته مطابق قانون عمل نکرد وسهم تولید را نداد بنابراین کمیسیون تلفیق مصوبه خود را در خصوص یارانه ها اصلاح کرد.
در پایان جلسه ابوترابی نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بررسی مواد باقی مانده از بودجه 90 در جلسه صبح پنجشنبه به طول انجامید با یک رای گیری استمزاجی نظر نمایندگان را در خصوص برگزاری جلسه نوبت عصر جویا شد اما نمایندگان با برگزاری جلسه ساعت 14 مخالفت کردند بنابراین ابوترابی جلسه بعدی مجلس را ساعت 8 صبح روز یکشنبه اعلام کرد.
برگزاری جلسه غیرعلنی
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح پنج شنبه مجلس تاکید کرد: در این جلسه علاوه بر بررسی مباحث مربوط به بودجه در خصوص مسائل روز بحث شد و نمایندگان بر عزم و اراده قوی در تبعیت کامل از رهبر معظم انقلاب تاکید کردند.
سفر لاریجانی به شیراز
در پایان جلسه پنج شنبه رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در یادواره شهدای شیراز عازم استان فارس شد.
نظر شما